Menu

Amager PigeFodbold - APF

image

 

Amager Pigefodbold                                                               

Pigefodbolden på Amager har i mange år været præget af, at det er svært for de enkelte klubber at stille hold, der matcher pigernes alder og niveau. Derfor har vi stablet et samarbejde på benene for at kunne tilbyde fodbold på alle niveauer til alle piger på Amager, og dermed forsøge at fastholde så mange piger som muligt i fodbold og foreningsliv igennem deres ungdom.

 

Fra sommeren 2022 lagde vi for land med Amager Pigefodbold, der er et samarbejde mellem klubberne BK Hekla, Dragør Boldklub, Tårnby FF og AB Tårnby. Efter sommerferien 2024 træder Dragør Boldklub dog ud af samarbejdet.

Der vil dog fortsat være flere end 225 pigespillere i alt i Amager Pigefodbold.

 

Breddeprojekt for alle

Målet med samarbejdet er at skabe et attraktivt fodboldtilbud til piger fra U13 til U18 – et miljø hvor pigerne trives og udvikles, og hvor den enkelte kan få plads til at udfolde sine drømme og ambitioner.

 

Formålet med samarbejdet er endvidere, at så mange piger som muligt skal have mulighed for at spille fodbold med piger på samme alder og niveau som dem selv. Derfor vil der i alle årgange være tilbud for både de allerdygtigste, og dem der udvikler sig i et roligere tempo.

Vi er dog et samlet hold i hver årgang, hvor vi mødes til træning og så spiller kampe på det niveau, der passer den enkelte spillers udviklingstrin.

 

Pigerne på banen

Pigerne får gennem samarbejdet et socialt fællesskab og netværk på hele Amager, og det er en af grundstenene i samarbejdet, at der skabes et miljø på tværs af moderklubberne, hvor der knyttes stærke venskabsbånd, og vi ønsker, at pigerne bliver mere end blot holdkammerater, der konkurrerer om spilletid.

Samtidig får pigerne også en høj grad af medbestemmelse og indflydelse på de nære beslutninger i samarbejdet.

 

Lokal forankring – stor eksponering

For at sikre tilknytningen til moderklubberne, træner og spiller vi kampe i en turnusordning rundt om i alle moderklubber. Derved fastholder vi pigernes forhold til de steder, hvor de har trådt deres barndoms-fodboldstøvler, mens vi sørger for at bidrage til klublivet de forskellige steder, når vi rykker ind med de store pigeflokke.

 

Vi mener, at pigerne både på og uden for banen er glimrende ambassadører for en spirende og inspirerende ungdom, og der er bred enighed om, at samarbejdet er vejen frem for at fastholde pigerne i deres lokalmiljø, i foreningslivet og i fodbolden.

Luk