Menu

Næste APF-kuld er klar

image Næste APF-kuld er klar
03. april 2023 kl. 10:56

Den kommende U13-årgang i Amager Pigefodbold (samarbejde mellem Hekla, Tårnby FF, AB Tårnby og Dragør Boldklub) har netop været afsted til træningskampsstævnet Hummel Cup i Horsens med knap 40 piger. Pigerne var fordelt på fire hold, der hver spillede fire kampe, hvor hovedvægten var lagt på det sociale og at pigerne skulle lære hinanden bedre at kende – der blev dog spillet rigtig meget fin fodbold i løbet af weekenden!

Derudover har der siden årsskiftet været afholdt fællestræninger, hvilket vi fortsætter med frem til sommerferien, ligesom pigerne kommer til at mødes til forskellige sociale arrangementer.

Pigerne fra de forskellige moderklubber er således godt i gang med at knytte bånd og danne relationer på kryds og tværs, og den umiddelbare nervøsitet og spænding, der er ved at få nye holdkammerater og lære nye trænere at kende, er ved at være forduftet – og for de flestes vedkommende vendt til en positiv forventningsglæde.

Efter sommerferien kommer Amager Pigefodbold-samarbejdet til at tælle omkring 225 piger sammenlagt i årgangene U13-U18, der kommer til at træne og spille kampe i Dragør, Tårnby og på Hekla Park. Amager Pigefodbold vil i øvrigt have Amagers eneste U18-hold på pige/kvindesiden.

Baggrund for Amager Pigefodbold

Pigefodbolden på Amager har -som så mange andre steder - i mange år været præget af, at det er svært for de enkelte klubber at stille hold, der matcher pigernes alder og niveau, når pigerne når de ældre aldersrækker. Derfor har vi fire klubber stablet samarbejdet på benene for at kunne tilbyde fodbold på alle niveauer til alle piger på Amager, og dermed forsøge at fastholde så mange piger som muligt i fodbold og foreningsliv igennem deres ungdom.

Målet med samarbejdet er at skabe et attraktivt fodboldtilbud til piger fra U13 til U18 og et miljø hvor pigerne trives og udvikles, og hvor den enkelte kan få plads til at udfolde sine drømme og ambitioner. Formålet er samtidig, at så mange piger som muligt har mulighed for at spille fodbold med piger på samme alder og niveau. Derfor vil der i alle årgange både være hold, der spiller på højt niveau, samt hold der spiller på breddeniveau.  

Luk